Sunday, December 23, 2012

DIY Winter Spa @ Home :)

Το παραδέχομαι...έχω αδυναμία σε οτιδήποτε spa related, από διαφορετικές τεχνικές μασάζ, προϊόντα περιποίησης, ακόμα και χαλαρωτική μουσική και διακόσμηση.
Ειδικά τώρα το χειμώνα που ο καιρός μας προδιαθέτει για cocooning και κλείσιμο στο σπίτι, το spa στο σπίτι γίνεται πανεύκολα!!!


Ζεστές Πετσέτες
Απλώστε τις πετσέτες που θα χρησιμοποιήσετε επάνω στο καλοριφέρ. Η ζέστη από την πετσέτα, εκτός του ότι βοηθάει στο να εισχωρήσουν καλύτερα τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας, μας δίνει και μια έξτρα αίσθηση pampering αυτούς τους κρύους μήνες.

Ατμόλουτρο Προσώπου
Ανάλογα με τον τύπο δέρματος χρησιμοποιείστε μπάλες αρωματοθεραπείας ή βότανα για το δικό σας εξατομικευμένο facial @ home. Σε κατσαρολάκι με βραστό νερό ρίξτε τα συστατικά που προτιμάτε και πλησιάστε (σε απόσταση ασφαλείας!) το πρόσωπό σας. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και θα καθαρίσει το δέρμα. Εναλλακτική λύση είναι να βουτήξετε μια πετσέτα στο νερό, και αφού την στύψετε απλώστε την στο πρόσωπο μέχρι να κρυώσει. Επαναλάβετε 3-4 φορές και μετά χρησιμοποιήστε toner και ενυδατική κρεμούλα.

Χαλαρωτική Μουσική - Φωτισμός
Το youtube είναι γεμάτο playlists με μουσική για spa και διαλογισμό. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίξτε το αφρόλουτρο / έλαιο / άλατα της επιλογής σας, και ανάψτε κεράκια! Ο χαμηλός φωτισμός σε συνδυασμό με τη μουσική που θα επιλέξετε εσείς θα σας βοηθήσει να αδειάσετε το μυαλό σας και να απολαύσετε το χρόνο που διαθέτετε στον εαυτό σας και μόνο!


Σπιτική Μάσκα Προσώπου
Βρώμη, γιαουρτάκι, μπανάνες, μέλι, ασπράδι αυγού... Ανοίξτε το ψυγείο και αυτοσχεδιάστε! 
Πανεύκολη μάσκα για όλους τους τύπους δέρματος είναι η εξής:
  • Μία κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • Μία κουταλιά της σούπας βρώμη περασμένη στο blender
  • Λίγες σταγόνες μέλι
Για όσες βαριόμαστε να ψάχνουμε συνταγές και να πειραματιζόμαστε (κάνει και κρύο και άσε με τώρα που θα χάνω χρόνο ψάχνοντας) κάνουμε μια βόλτα από τα stands της Fresh Line!!! Η μάσκα τους με μπλε χαμομήλι είναι personal favorite.

Zεστό Αφέψημα
Τσάι, χαμομήλι, δυόσμος, φασκόμηλο, είναι μερικά από τα αφεψήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε αφού ολοκληρώσετε τις σπιτικές σας θεραπείες. 

Αν αυτή η διαδικασία δεν είναι σούπερ-χαλαρωτική, τότε ποιά ειναι;;;;

Till next time
xoxoxo
Floraki
















No comments:

Post a Comment